Pentagramy a pentakle

05.02.2012 17:56

Takže na úvod Vás oboznámym, aký je rozdiel medzi pentagramom a pentaklom a ako ich používať.

Pentagram je päťcípa hviezda,pentakel je päťcípa hviedza v kruhu

Pentagram a pantakel boli dary od Archanjela rafaela ľudstvu.Ich hlavná úloha spočíva v ochraňovaní či už ľudí, alebo vecí pred zlými silami.

Ja osobne ich používam hlavne pri vyháňaní negatívnych energií.

Zapudzovací (zemský) pentagram:

Ak ste ešte nič podobné nerobili, alebo s tým máte problémy,postupujte takto:

najprv si na lístoček papiera nakreslíme pentagram kreslí sa od ľavého dolného roha smerom nahor ak neviete stačí si ho obkresliť,Chvíľu sa na neho pozerajte a potom zatvorte oči,Predstavujte si pred očami jeho obrysy.potom si predstavujte, že svieti modrým, alebo bielym svetlom.otvorte oči a pozrite sa na nasledujúci diagram, ktorý Vám ukáže,ako sa zapudzovací pentagram kreslí:

ČISTENIE,POSVECOVANIE A NABÍJANIE

Čistením, posvecovaním a nabíjaním odstránime akékoľvek negatívne pozostatky nalepené na nejakom mieste, či predmete.Vytvoríte harmóniu pre prácu s Božskou energiou  a silami vesmíru a akýkoľvek predmet, alebo miesto naplníte pozitívnou a harmonickou energiou, ktorá vašej práci zaručí úspech.Čistením teda odstraňujeme všetky negatívne vibrácie.Posvetením daný predmet, alebo miesto odovzdáme Božským silám.Nabitím zase túto božskú energiu do daného miesta či predmetu vložíme.

Menší zapudzovací rituál:

1.Zhlboka sa nadýchneme, potom ešte raz a znova.Ak chcete, zatvorte oči.Predstavte si, že ste naplnení božským svetlom, zväčšujete sa, ale napriek tomu zostávate zakorenení v matke zemi.Dovoľte, aby sa Váš stred(oblasť pupku) dostal do stavu úplného kľudu, aby sa naplnil pocitom mieru a pokoja.Predstavte si, že sa Vaše chodidlá pomorujú do zeme ako korene stromu a upevňujú v zemi vaše telo.Tento postup sa nazýva uzemňovanie a vycentrovanie sa.

2.Ukazovákom svojej dominantnej ruky(praváci pravú,ľaváci ľavú) prejdite po celom svojom tele.odhora až dole.Pritom si predstavujte božské biele svetlo, ktoré do vás vchádza vrcholkom hlavy a prúdi celým telom smerom nadol.Povedzte Mal-KUT.

3.Dotknite sa ukazovákom pravého ramena.Predstavte si biele svetlo,prechádzajúce stredom Vášho tela, vytvárajúceho paprsok, ktorý mieri zo srdečnej oblasti smerom vpravo okolo ukazováka na pravom ramene.Povedzte Ve-ge vu-RA.

4.Vedťe ukazovák v horizontálnej rovine k ľavému rameni.Predstavte si, že sa biele sveto rozširuje cez nekonečný priestor naľavo od Vás.Povedzte Ve-ge vu-LA.

5.Zakrížte paže do božej pozície ( pästi sa dotýkajú hrudi a zápästia sú skrížené).Predstavte si žiarivé zlaté svetlo vo svojej hrudi, v bode, ktorý prekrívajú Vaše skrížené zápästia.Povedzte Le-o-LA, A-MEN.

6.Obrátťe sa ku východu.Jediným plynulým pohybom vykročte ľavou nohou, prstom namierte na východ a namaľujte do vzduchu zapudzovací pentagtam.Veľa ľudí si tetno pentagram predstavuje ako modré plamene, alebo žiarivé biele svetlo.Iný zase vedú energiu-vizualizáciu v špirále zo svojich prstov a nechajú predstavu zapudzovacieho pentagramu vo vzduchu explodovať.Môžete si vybrať.Povedzte Jod-he-vau-he.

7.Nechajte ruku opäť klesnúť dole a obráťte sa na juh.Vyššie popísaným spôsobom urobte znova pentagram a povedzte A-do-NAI.

8.Nechajte ruku klesnúť a obráťte sa ku západu.Znova nakreslite pentagram a povedzte Eh-JE.

9.Opäť nechajte ruku klesnúť a obráťte sa ku severu.Zopakujte pentagram a povedzte A-gla.

10.Obráťte sa ku východu zodvihnite ruku a žiarivým bielym svetlom začnite pentagramy prepojovať.Pohybujte sa pritom od výhodu smerom na juh, na západ a sever a späť ku východu.

11.Vizualizujte si, ako sa tento kurh rozširuje, až vytvorí guľu, ktorá do seba pojme Vás aj miestnosť, v ktorej sa nachádzate.

12.Rozpažte, tak, že vaším telom urobíte kríž.Tento rovnoramenný kríž predstavuje štyri živly a štyroch archetypálnych anjelov.Smerom na východ predneste:Predomnou Ra-fa-EL.Za mnou Gab-ri-EL.Napravo Mi-cha-EL.A vľavo U-ri-EL.

13.S pažami stále zdvihnutými rozkročte nohy(pozícia bohyne) a povedzte: Okolo mňa teraz žiari pentagram....

14.Vizualizujte si zlatú päťcípu hviezdu, ako zostupuje na vrcholok vašej hlavy a preniká dovnútra Vášho tela.Pokračujte:A nadomnou, teraz už vo mne, žiari hviezda o šiestich paprskoch.Služba(dotknite sa hlavy),oddanosť(dotknite sa srdca),česť(dotknite sa stehna),Šechina zostúp do mňa!!!

15.Opakujte kroky 2až5.