Anjeli a komunikácia s nimi

25.01.2012 09:05

Iskry z duše,

a plamene žiare slnečnej,

ligot paprskov Luny,

ako Anjeli prichádzajú!

 

Niekedy ich krídla halia,

Niekedy jasný svit,

Niekedy ako slnko povstávajú

Noc temnú prejasniť

 

Hľadáme ich silu,

zázrakov mocný dar

Vidieť však často odmietame

ich nádherný plán

 

Ja najlepšie ich vnímam

V tichosti domova

Dotyk ich na ramene,

sama keď zostávam

 

 

AKO SA S ANJELMI SPOJIŤ

Anjeli sa pri kontaktovaní prispôsobia Vašim potrebám.Niekotrý ľudia počujú hlasy,iný ľudia zase získavajú informácie v spánku.Niektorým ľuďom Anjeli pomáhajú formou vízií.Anjeli sú takí, ako ich dolkážeme vnímať.Než s nimi začneme pracovať,budeme sa musieť rozhodnúť, čo pre nás predstavujú a čo nie,a odtiaľ potom vychádzať.Najlepšie bude ponechať si otvorenú myseľ.Na Anjelov totiž neexistuje žiadny expert (okrem Anjelov samotných),ktorý by Vám povedal,čo sú zač.Privolať ich dokáže každý, len treba dávať pozor ako ich privolávame,pozývame ich do svojho domu nie prikazujeme!

 

ZÁKLADNÉ ANJELSKÉ SILY

 

Mená v sebe ukrývajú moc.Pomenovať niečo znamená spojiť sa s touto energiou, či už v dobrom,alebo zlom.Ja si osobne myslím,že ak Anjelskú moc zneužijeme, budeme za to trpieť.Rovnako, ako u všetkých rozhodnutí, ktorú v živote robíme, je práca pre dobro,alebo zlo záležitosť vlastnej voľby, za ktorú ponesieme následky či už pozitívne,alebo negatívne, preto sa rozhodujte dôkladne.Niektorý ľudia previedli ľudské poklesky na iné bytosti, čím vytvorili nepríjemné myšlienkové formy. A tak vznikli rady padlých Anjelov.My sa samozrejme budeme venovať Anjelským energiám, ktoré majú za sebou veľa pozitívnych prívlastkov.Poprednými predstaviteľmi sú ARCHANJELI, ktorý sú známy vo väčšine náboženstiev- RAFAEL,MICHAEL,GABRIEL, URIEL-alebo v niektorých náboženstvách známy ako ARIEL.

Teraz Vám popíšem každého z ARCHANJELOV udávam aj invokáciu pre prácu s nimi.Invokácia je vyvolávanie sily akejkoľvek Božskej bytosti. Pomocou týchto invokácii budete môcť pritiahnuť energie ARCHANJELOV.Niekedy sa zvykne stať aj to, že osobnosť človeka po vyvolaní Anjelskej energie bude magická.Možno zistíte, že ste obklopený žiarivým svetlom a v dôsledku toho sa aj vy stanete žiarivou bytosťou, zahalenou energiou Anjela, ktorého ste vyvolali.Tieto invokácie sa používajú prevažne v špecifických situáciach, ak si už nedokážeme iným spôsobom pomôcť a vyberáme si energie, ktoré nám dokážu najlepšie pomôcť.Napríklad keby som chcela vyvolať liečiteľské sily zavolala by som určite Rafaela.Keby som chcela v živote uskutočniť nejakú zmenu, tak by mi najlepšie pomohla Anjelská sila Gabriela.Energia Michaela sa používa napríklad vtedy,, keď sa nachádzate v situácii, ktorá vyžaduje ochranu.A kebyže som chcela zlepšiť svoje veštecké schopnosti alebo sa naučiť pracovať s niečim ako je napríklad tarot, potom by som povolala Uriela.Každý z Anjelov má niekoľko talentov, o ktoré sú ochotný podeliť sa s nami.

ARCHANJEL RAFAEL

 

Rafael hovorí sa mu aj Anjel východu

Som Anjelom Slnka,

ktorého ohnivé kolá začali svoj beh,

keď zhora Boha všemocného dych,

temnoty hlbokej a noci oslovil:

Buď svetlo! A svetlom vesmír zaplavil.

Dar viery prinášam na krídlach.

Jeho farby sú:žltá,alebo zlatá a modrá

Ročné obdobie: Jar

Denná doba: Svitanie

Element:Vzduch

Astrologické znamenia: Blíženci, Váhy a Vodnár

 

Pôvodná chaldejská verzia Rafael bola Labbiel.Hebrejské slovo Raffa znamená v preklade liečiteľ, lekár, alebo chirurg.Rafael by doslova znamenalo 6iariaci liečiteľ.Rafaelova úloha spočíva v liečbe zemi a zem zase jeho prostredníctvom ochraňuje a vyživuje ľudstvo.Pracuje s energiami lásky, radosti, svetla, modlitby, súcitení a zbožnosti.Rafaelovou hlavnou úlohou je starať sa o choroby, a nerovnováhy u  všetkých ľudí.Je vládnucim kniežaťom druhého neba, dohliada nad večernými vetrami, je strážcom Stromu života (Biliomagas), vládcom Juhu a niekedy sa považuje aj za strážcu Západu aj keď pri väčšine naších orác ostáva na východe.Rafael je Anjelom lásky a smiechu.Je tiež spirevodcom do podsvetia, pretože ako patrón lekárov, sestier, pôrodných báb, alternatívnych liečiteľov, cestovateľov a ľudí, ktorí stratili zrak.Rafael má vzťah k mladým ľuďom a tvorivej činnosti.Niektorý ľudia tvrdia, že je vrchným poručníkom všetkých Anjelov strážnych.Tento Anjel má zmysel pre hmor, miluje žartíky a hrátky.Dohliada na tých, ktorí začínajú novú duchovnú cestu, a tiež na všetkých, ktorý sa usilujú o zdokonalenie  seba samých na svojej vybranej ceste k osvieteniu.Veľmi rád navštevuje nič netušiacich smrteľníkov a rozpráva sa s nimi.Je to Anjel "prestrojenia"!.

Predstavte si Rafaela oblečeného do žltej róby s purpurovým nádychom, v rukách drží caduceus (palica ovinutá hadmi, symbol predstavujúci životnú silu a používaný lekármi) plávajúceho na jemnom vánku.Niektorý ho vidia v zelenej róbe s odtieňom zelenej.

RAFAELOVA INVOKÁCIA

 

Z ugaritských brehov a amora azúrového,

z chaldejskej línie, zrodil sa liečiteľ-boh žiariaci.

Prichádza so zlatým vánkom kúzelného svitania

Chystá sa očistiť ľudstvo od zákerných chorôb.

 

Príď, veľký Anjel Slnka!

Vnes radosť a smiech do našich duší.

 

Prezraď tajomstvo pentagramu, Rafael,

syn El a Atriat- bohov chaldejských.

Tvoja palica ovinutá mystickými hadmi,

veda a znalosti sú v tvojich službách.

 

Prispej svojou mocou k tomuto dielu,

Zástupy nebeské za tebou idú,

navraciaš Gaji harmóniu, silu

prilietaš z východu, keď modlitby ťa volajú.

 

 

MICHAEL, ANJEL JUHU

Svätý Archanjel Michael, chráň nás v čase vojny, buď našim štítom proti zlu a osídliam hriechu a s pomocou Božou  zvrhni, ó knieža Anjelského zástupu,všetkých zlých a zlovestných duchov do priepasti...

 

Jeho Farba: červená alebo šarlátová

Ročné obdobie: Leto

Denná doba: Popoludnie

Element: Oheň

Astrologické znamenia: Baran , Lev a Strelec

 

Michael znamená "ktorý je Boh" a môžeme preto na neho pozerať ako na prototyp pohanského Boha. V mnoho náboženstvách je Michael považovaný za najvyššiu Anjelskú bytosť.Vidíme preto, že Michael vlastne pochádza z pohanského archetypu. Predsedá rade cností, je veliteľom Archanjelov, je Anjelom pokánia, spravodlivosti a milosrdenstva.Je vládcom štvrtého neba,Jeho mysteriózne meno je Sabbathiel, môžete mu aj takto hovoriť.V Isláme vystupuje pod menom Mika"il. Je to Anjel pomstiteľ, ktorý v legendách zrazil veľkú kopu lotrov.V dobách stredoveku nosil brnenie pričom v dnešnom svete by sme ho mohli vidieť s tou najmodernejšou vojenskou technikou akú tento svet pozná.Je to skutočný hrdina, terminátor z ríše Anjelov.Neduďme však ku nemu krutí, sú to len legendy okolo neho vytvorené väčšinou výplodom mužských predstáv v kombinácii so skutočnou potrebou spravodlivosti, sily, ochrany a rovnováhy v našom svete. Podľa legendy je jediným  Anjelom,ktorý stále a neochvojne bráni celý Anjelský zástup.Jeho vernosť je absolútna!

V kresťanskej viere je práve Anjel Michael, ktorý sa zjavil Márii (Ježišovej matke), aby jej oznámil, že prišiel čas k opusteniu tejto zeme. Michael sa prejavuje ako Anjelská bytosť, ktorej niesú cudzie vlastnosti ako milosrdenstvo, trpezlivosť a súcit. V Islamskej tradícii je Anjelom potravy a vedenia.V Egypte je zase patrónom Nílu.

Rozvinuté Michaelove krídla žiaria smaragdovou zeleňou, niekedy sú zobrazované s pávim perím,niekedy so sebou nosí Michael žiarivý meč a v niektorých tradíciach má v rukách miesto meča žezlo. Michael je hlavným ochrancom policajtov, ochrancov bezpečnosti,lovcov,a všetkých zamestnancov ozbrojených síl.Michael má zvláštne nadanie všetko vyčistiť, od ľudí až po miesta.

 

Vždy si bol bojovníkom odvahy,

na ceste proroctva, si nepoznal námahy.

S vetrom o závod si letel ako strela,

Keď niesol ťa kôň boha Michaela.

Bez uzdy, aby nekrátil sa mu dych,

niesol ťa ľahko ako na krídlach.

Michaela si vizualizujeme ako postavu v šarlátovom plášti s nádychom zelenej a zlatej, držiaci v rukách žiarivý meč.

 

Michael víťazný

 

Viťazný Michael,

pod tvojim štítom v bezpečí som,

Michael na bielom koni,

čepeľ tvojho meča jasne žiari.

Si víťazom nad zlom.

 

Stoj pri mne,

nebezký strážca,

bojovník a kráľ Anjelský.

Viťazný Michael,

moja pýcha, môj vládca.

Víťazný Michael,

svetlo mojich očí.

 

Vytváram kruh,

spojený s Anjelom strážnym,

na poli, na lúke,

na vresovisku studenom.

Aj keby  som cez more cestoval mal,

veľkým svetom prechádzať mohol,

spánok svoj v kľude môžem mať,

tvoj štít keď bude nado mnou bdieť.

 

Víťazný Michael,

klenot môjho srdca.

Víťazný Michael,

pastier nebeský.

 

 

Michaelova invokácia

 

Chaldejský knieža a pohanský Bože,

s kopiou pomsty, s mečom a palicou.

Anjelský bojovník ohňa posledného

strážca môjho priestoru posvätného.

 

Prenikni do formy Michael,

plameň šarlatový Sabbathiel.

Verný bojovník a strážca nebies,

v tebe sa milosť so súcitom spájajú.

Buď pozdravený, knieža Anjelský.

Príď ku mne silný Michael.

 

Odvahu a vieru prines nám,

silu múdrosti a spravodlivosti čel hádkam.

Ochránca Bohyňe, v ktorú dôveru svoju vkladá,

Anlej boja a letného žiaru.

 

ARCHANJEL GABRIEL

 

Je najkrajšia medzi pannami

Jak luna žiari medzi hviezdami

Gabriel drahá, svetlom odetá

V srdci mier kvitnúť nechá mi.

 

Fabra: Modrá alebo akvamarínová

Ročné obdobie: Jeseň

Denná doba: Súmrak

Element: Voda

Astrologické znamenia: Rak, Škorpión a Ryby

 

Gabriel stojí v kresťanskom aj v židovskom učení hneď po Michaleovi. Jej meno je sumerského pôvodu a znamená v preklade "vládca svetla".Je Anjelom vzkriesenia, milosrdenstva, odplaty, smrti, zrodenia, premeny a odhaleného mystéria, ako aj tvorca mieru.Pred sebou nosí olivovú vetvičku-symbol mieru. Medzi vládnucimi kniežatami prvého neba sedí Gabriel hneď po Božskej ľavici.Dokonca Mohamed tvrdil, že gabriel má až 140 párov krídel,bohužial tieť tvrdil že je mužského pohlavia.Gabriel je veliteľkou Anjelských stráži,ktorý dohliadajú na Raj.Niekedy je tiež považovaná za Anjela Luny.Medzi jej talenty patria nádej a posolstvá z Božských ríši pomocou písaného slova.Útle telo jej halia veľké zlaté krídla.Gabriel je strážkyňa energie Bohyne na zemi a chráni veškých, kto jej slúžia. Má rada kvetiny a legendy tvrdia, že jej tvár je  prekrásna a so svojou postavou by mohla vyhrať akúkoľvek súťaž krásy.Rovnako aj jej okázalé, divoko frfľajúce biele kone.Kone vôbec ako okrídlenie, sa s týmto Anjelom často spojujú. Gabirel je považovaná za ochránkyňu pôrodu, tehotenstva.Jej symbol je ľaľia v štylizovanej podobe, predstavujúci trojitý aspekt Bohyne. Nebeské vojská má síce na starosti Michael, ale Gabriel vypracováva stratégiu a riadi pohyb jednotiek.V dnešnej podobe dostala Gabriel rolu patróna poslov a zamestnancov pôšt. Gabriel si vizualizujte ako postavu odenú do modrej róby s oranžovým nádychom, ktorá drží pohár obklopený vodnými prúdmi.

 

INVOKÁCIA GABRIEL

 

Sumerská kňažka svetla,

dnes v noci hľadám tvoju prítomnosť.

Keď hmla halí súmrak večerný

a vôňa jesennou zemou prechádza.

Na zlatých krídlach prileť,

drahá Gabriel.

 

Silu Bohyne na zem prinášaš,

kúzlo premeny aj znovuzrodenia.

Strážkyňa mystického sveta Božieho,

olná milosti a svetla vzkriesenia.

 

Príď, pripoj sa ku mne, moja kráľovná bojovnica,

chcem napiť sa zo studne múdrosti.

A poznať tajomstvo zrodenia a vecí netušených

a nájsť mystérium tvojej milosti.

 

ARCHANJEL ARIEL

 

Ariel, Anjel severu

Anjel, ktorý dohliada nad hromom a hrôzou

 

Fabra: zelená a hnedá

Ročné obdobie: Zima

Denná doba: Polnoc

Element: Zem

Astrologické znamenia: Býk, Panna, Kozorožec

 

Ariel znamená, "Veľký pán Zeme" alebo Žiariaca Zem". tento Anjel je strážcom, vízií, snov a proroctiev. Často je zobrazovaný so svitkom pergamenu v rukách.Ariel je známy ako Anjel mystérií a pomáha Rafaelovi s liečením detí Bohyne.Veľa ľudí si ich mýli Ariela s Urielom asi preto, že pracujú veľmi podobne. Uriel ľuďom objasnil mystéria mágie a je zvlášť naklonený ľuďom, ktorý sa narodili v septembri. Je ochrancom  medií a veštcov, ktorý sa pokúšajú vykladať budúcnosť pre dobro ľudstva, tiež aj novinárov, učiteľov a spisovateľov,Má na starosti prírodné javy ako tornáda, búrky, hurikány, sopky a zemetrasenia. Urielovým archetypom je Boh Slnka.Treba si však dávať pozor-Uriel je ďalším z Anjelov "terminátorov" a vo svojom jednaní s hriešnikmi je ešte drsnejší než ostatní.Zlosynom schuti vytrháva jazyk a opeká ich na ražni.Ariel tiež dohliada na prácu všetkých prírodných duchov.Má kľúče od kráľovstiev Víl.Ariela/Uriela si vizualizujeme ako postavu oblečenň vo farbách zelenej a hnedej, ktorá stojí v úrodnej krajine a drží snopy pšenice, jačmeňa a kukurice, Jeho zvieraťom je Lev.

 

ARIELOVA INVOKÁCIA

 

Anjela volám, čo tajné vedy pozná

a v lesoch temných, na skalách prebýva.

Keď lesný duchovia ho tancom k sebe volajú,

Ariel prilieta mrazivou nočnou tmou.

 

Vedenie vpísané do vločiek snehových,

čo nosí Severák na krídlach ľadových.

Zdroj tajnej múdrosti sa v tebe ukrýva,

z nej sa napiť chce moja duša smädná.

 

Skaly aj kamene, vo večnosti chladný dych,

Tvoje oči prehliadnu do vnútra vecí všetkých.

Anjelský zrak svoj mi požičaj v noci tej,

nech svetlo vedenia prenikne k duši mojej.

 

Samozrejme ste si určite všimli, keď som písala o troch zo štyroch Archanjelov v mužskom rode.Anjeli však niesú ani muži ani ženy a môžu byť aj jedno aj druhé, pokiaľ sa im to zapáči.Ale ak sa Vám lepšie komunikuje jednať s Anjelmi v ženskom rode, tak to urobte.Môžete im ale kľudne ponechať ich mužské vlastnosti a potom privolať energiu Bohyne, aby vytvorila vyrovnanejšiu a harmonickejšiu atmosféru-záleží len na Vás.Tak to boli len štyria najznámejší Archanjeli s ostatnými šiesťimi spornými Anjelmi sa možno ešte zoznámite-volajú sa Metatron,Remiel,Sariel,Anael,Raguel a Raziel. Ak sa Vám nechce používať historické mená Anjelov použite len slovo sila-energia.budťe však dôsledný a preciťujte, čo robíte. Potom dosiahnete také výsledky, o ktoré usilujete.

 

Na záver Vám píšem univerzálnu Anjelskú invokáciu

UNIVERZÁLNA ANJELSKÁ INVOKÁCIA:

V očiach ducha vesmíru

v láske Božksých bytostí,

pri sile Anjelskej.

Nech je mi požehané

vesmírnou láskou,

náklonnosťou Anjelov,

múdrosťou Kráľovny,

milosťou Božou,

silou ľudského ducha,

ako aj vôľou a mocou robenou mágiou v službách ľudstva.

Nech ju konám

v svetle aj v tme,

za dní aj nocí,

s dokonalou láskou a dôverou.

Nech na mňa zostúpi milujúci duch.

Nech sa tak stane!

 

Vaša Sília